Markkinoiden heilahdellessa, painoteollisuuden alalla on ollut epävarmuutta. Ensinnäkin COVID-19 iski paperiteollisuuteen ja toisaalta lisääntynyt internetin käyttö ja online-lukeminen ovat nostaneet suosiotaan. Näinä epävarmoina aikoina Printmix Oy tarkastelee nousevia painotekniikoita ja kertoo viidestä trendistä.

Online-ostaminen

Internet on ravistellut kivijalkakauppoja ja lähes jokaiselta yritykseltä odotetaan läsnäoloa verkossa nykypäivän markkinoilla. Jopa kaupallisille tulostimille on oltava omat sivunsa, jotta asiakkaiden nykypäivän tarpeisiin voidaan vastata.

On kuitenkin toinenkin haaste. Lähes kaikki yritykset ovat nykyään verkossa, ja kilpailu on sitä myöden kasvanut merkittävästi. Suuret painoalan yritykset ovat joutuneet uuden haasteen eteen, uusien alan toimijoiden painaessa hintoja alas ja vaikuttaessa näin alan markkinoihin. Hintakilpailuun voi tietenkin lähteä mukaan tai vaihtoehtoisesti tarjota entistä laadukkaampia tulostuspalveluja.

Painopalveluiden välittäjät

Termi ’Print Brokers’ on viime aikoina saavuttanut suosiota sen jälkeen, kun painoteollisuuden tulevaisuus vaikutti epävarmalta. Tämän seurauksena monet painoalan yrittäjät ovat siirtyneet painopalveluiden välittäjiksi, jotka tarjoavat asiakkaille sopivia ratkaisuja, ulkoistaen varsinaisen painotyön suuremmille painoalan yrityksille.

90 % tulostuskustannuksista tulee tuotannosta. Joillekin voikin olla järkevä valinta unohtaa kalliit tuotantovälineet ja keskittyä palveluiden välittämiseen.

Tulostusmäärän konsolidointi

Tulostusmäärän konsolidointi on hyvä uutinen painoalan jättiläisille, niiden tulostusmäärien vain kasvaessa. Lisäksi mustesuihkutekniikka on tuonut helpotusta alalle. Kustannustehokkuus nopeissa mustesuihkutulostimissa on loistava, ja ne tulevat olemaan suosituimpia tulostimia painoalalla vuonna 2023.

Teknologiat, jotka muuttuvat vuonna 2023

Seuraavat teknologiat muuttavat tulostuksen tulevaisuutta.

Tulostus pilvestä

Pilvitulostus nousi suosioon koronaviruksen aikana, kun suurin osa henkilöstöstä työskenteli etänä. Noina aikoina pilvitulostus oli pelastus päivään.

Pilviteknologia mahdollistaa tulostimien liittämisen useisiin laitteisiin ja tulostuksen voi tehdä mistä tahansa. Sen etuja ovat alentuneet omistuskustannukset sekä lisääntynyt tehokkuus. Pilvitulostuksen tarjoama automaatio, räätälöinti ja ajanmukainen toimivuus lisäävät sen käyttöä entisestään.

Virtuaalinen tulostus

Useimmat maat vaativat yrityksiä siirtymään paperittomiksi olennaisten prosessiensa sekä markkinointinsa suhteen. Virtuaalisten tulostimien tulo vaikutti suuresti tämän tavoitteen saavuttamiseen. Virtuaalinen tulostaminen mahdollistaa monet tulostukseen liittyvät toiminnot, ilman varsinaista paperille tulostamista. Verkkotyöskentelyn ollessa tätä päivää, yritykset sisällyttävät toimintaansa enemmän tekniikoita, kuten esimerkiksi virtuaalisen tulostamisen mahdollisuuksia.  

Integroitu yhteistyö

Hybridityökulttuuri on tullut jäädäkseen. Vaikka asiat ovat palanneet normaaliksi, useimmat yritykset noudattavat nykyään hybridikulttuuria, joka on lisännyt yhteistyösovellusten vaatimuksia. Tehtävien hallinta, laitehallinta, virtuaalinen tulostus ja monet muut tehtävät, on saatava hoidettua niin kotona kuin toimistossa. Näissä teknologioissa on tosin vielä varaa kehittyä, jotta ne toimisivat sulavasti pienissä sekä globaaleissa työyhteisöissä.

Pakkaus on uusi pelastaja

Verkko-ostaminen on vauhdittanut monia yrityksiä ja puhaltanut uutta elämää pakkausteollisuuteen. Koska useimmat ihmiset suosivat räätälöityjä pakkauksia, se on lisännyt tarvetta yrityksille, jotka tarjoavat laadukkaita pakkauspalveluja. Lisäksi kustomoidut tulostusmateriaalit ja pakkausratkaisut ovat tuoneet helpotusta usean painotalon talouteen.

Printmix Oy on yksi johtavista painoalan toimijoista Suomessa. Yrityksen rakkaus muutokseen ja innovaatioihin on auttanut heitä saavuttamaan nykyisen asemansa. Tulevaisuudesta ei voi tietää kaikkea, mutta Printmixin toimitusjohtaja Mika-Matti Trogen tarttuu varmasti jälleen rohkeasti uusiin mahdollisuuksiin ja jatkaa yrityksen menestystarinaa.

3D-tulostus

3D-tulostus muuttaa eri toimialoja nopeaan tahtiin. 3D-tulostin käyttää CAD-mallia tai 2D-mallia ja luo 3D-kuvan käyttämällä erilaisia materiaaleja, kuten muovia, hartsia, jauhetta, metallia, hiilikuitua, grafiittia jne.

3D-tulostuksella on suuri vaikutus painoteollisuuteen. Ensinnäkin 3D-tulostuksessa käytetään erilaisia materiaaleja, mikä vähentää paperin käyttöä. Se kuvaa 3D-malleja, jotka palvelevat paremmin kuin perinteiset markkinointi brosyyrit ja esitteet. Erityisesti kiinteistö- ja arkkitehtiteollisuudessa, 3D-mallit tarjoavat parempia palveluja myynninedistämiseen.

Mikä on painoteollisuuden tulevaisuus?

Painoteollisuus kukoistaa edelleen, vaikka maailma ja asiakkaiden tarpeet muuttuvatkin. Sanoma- ja aikakauslehtien määrän väheneminen on herättänyt huolta aiemminkin, mutta se ei ole painoteollisuuden loppu. On kuitenkin totta, että isommat toimijat kasvavat, kun taas pienemmät toimijat joutuvat etsimään uusia tapoja pysyäkseen merkityksellisinä alallaan.

Edellä jaetut trendit ovat vain välähdys painoalan tulevaisuudesta. Yritykset, jotka pystyvät päivittämään teknologiaansa ajanmukaiselle tasolle ja ovat valmiita omaksumaan muutoksen, kukoistavat edelleen.

Printmix Oy on yksi tällainen painotalo, joka on aina ottanut muutoksen vastaan ja tekee niin jatkossakin.

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää tulostushaasteistasi!

https://www.printmix.fi/